Stilig Herre

Perustiedot

Suomenhevonen   Ori  
18.04.2011, 4v.
3v. 16.1.2012
  152cm  
Tuotu: Ruotsi   Tprt  
Om. pau. VRL-11811   Jälkeläisiä: -  
Koulutustaso: HeA/130cm/80cm   Rek.nro: VH12-018-0280  
Maahantuoja: FamousMurders  

Kilpailukalenteri & valmennuksetStirre on virtuaalihevonen/Stirre is a sim-game horse

Luonne

LUONNE TULEE TÄHÄN

Sukulaiset

I: Modig Lejon Ii: Tornion Ukko-Pekka
Ie: Fru Ros
E: Föregående Drottning Ei: Solnedgång
Ee: Jumalatar

Isä: Modig Lejon on syntynyt v. 2002 Ruotsissa. Ori on kotimaassaan tunnettu ja I-palkinnolla kantakirjattu orii. Tämä rautias, suurikokoinen orii tunnetaan upeista liikkeistään ja suomenhevoselle ominaisesta, erittäin yhteistyökykyisestä ja rehellisestä luonteestaan. Modig Lejon on nuoruusvuosinaan kerännyt pisteitä nuorille hevosille suunnatuissa kilpailuissa, niin esteissä kuin koulussakin. Hyvien liikkeiden ja ratsastettavuutensa ansiosta ori on kuitenkin menestynyt hieman paremmin kouluradoilla. Modig Lejonilla on Ruotsissa muutamia jälkikasvuja, mutta sen oletetaan jossain vaiheessa siirtyvän myös Suomeen jalostuskäyttöön.
Isänisä: Tornion Ukko-Pekka on syntynyt v. 1996 Suomessa. Ori tuotiin kasvamaan vieroitusikänä Ruotsiin. Oriin pitäjä huomasi oriin kasvaessa sen hyväksi muodostuneen rakenteen ja joustavat liikkeet, joten kaupat tehtiin kasvattajan kanssa ja ori jäi Ruotsiin. Tornion Ukko-Pekka on suomenhevosille "perinteiseen tapaan" liinaharjainen rautias ja luonteeltaan erittäin säyseä ja hyvätapainen orii. Orilla on useita sijoituksia kouluratsastuksessa ja se on myös hyväksytty jalostukseen.
Isänemä: Fru Ros on ruotsalaissyntyinen suomenhevostamma. Tämä 1993 syntynyt, punarautias suomenhevonen on kantakirjattu hyvin pistein III-palkinnolla. Tamma on luonteeltaan hieman äkäinen ja säpäkkä, eikä niinkään rauhallinen ja yhteistyöhaluinen. Ratsastettavuudeltaan siis hieman haasteellinen, eikä tee mielellään töitä ellei ole aivan pakko. Fru Ros syttyy rataesteillä ja onkin sijoittunut 100cm ja 110cm luokissa Ruotissa. Fru Ros on saattanut maailmaan vain kaksi jälkikasvua.

Isänisänisä: Hallava on Suomesta Ruotsiin tuotu, hienoliikkeinen suomenhevosorii. Ori on kantakirjattu Ruotissa II-palkinnolla ja erityisesti pisteitä kantakirjaustilaisuudessa kerännyt hyväluonteisuudestaan ja ratsastettavuudestaan.
Isänisänemä: Virvatuli on syntynyt Suomessa v. 1990 ja sillä on useita sijoituksia kouluratsastuksesta, mm. suomenratsujen kuninkaallisista. Tamma on kantakirjattu Suomessa III-palkinnolla ja Ruotsissa II-palkinnolla. Isänemänisä: Kunglig Kung oli Ruotsissa v. 1984 syntynyt suomenhevosorii. Kunglig Kung on suomalaisista sukulaisistaan ravisukuinen, mutta se itse päätyi ratsuhevosen uralle heti ensihetkistään lähtien. Ravisukuisuudestaan huolimatta ori li hyvälaukkainen ja saanut hyviä sijoituksia ja voittoja koulu- sekä esteratsastuksen parista.
Isänemänemä: Primadonna syntyi Ruotsissa v. 1983. Primadonna ei kierrellyt kilpailukenttiä ratsuna, mutta se toimi harrasteratsuna omistajalleen Julialle, joka keksi aikanaan käyttää tammaa näyttelyissä. Primadonna sai hyvät pisteet rakenteestaan ja erityisesti jaloistaan. Se näyttelyiden kehujen vahvistamana astutettiin ja Primadonna osoittaituikin loistavaksi emäksi varsoilleen.

Emä: Föregående Drottning on syntynyt 2006 Ruotsissa. Se varsoi ensimmäisen varsansa varsin nuoren ikäisenä, ennen ratsun uransa aloittamista. Tamman kasvattaja ja nykyinenkin omistaja tiesi mitä tilasi Föregående Drottningin varsoessa terveen ja elinvoimaisen varsansa. Nuoresta iästä huolimatta tamma on myös loistava emä. Vaikka tamman kilpailusijoitukset eivät ole vielä kovinkaan vahvoilla, se on kiertänyt näyttelyitä ja saanut monet tuomarit haltioitumaan lähes täydellisen rakenteensa, hyväluonteisuutensa ja lennokkaan ravinsa ansiosta.
Emänisä: Solnedgång syntyi v. 1998 Ruotsissa. Tämä ruunikko, lähes pienhevosen kokoinen suomenhevonen oli luonteeltaan "pieni ja pippurinen". Solnedgång on luonteensa temperasta huolimatta erittäin reipas ja kyvykäs kouluratsu, jonka vaahvutena temmokas, hyvätahtinen laukka. Ori kilpailee edelleen kouluradoilla ja sillä on useita sijoituksia ja voittoja lajinsa parista. Orii on kantakirjattu III-palkinnolla Ruotsissa.
Emänemä: Jumalatar on syntynyt Suomessa vuonna 1995. Tämä liinaharjainen suomenhevostamma on tuotu Ruotsiin viisivuotiaana v. 2000 ratsuksi ja jalostuskäyttöön. Suomenhevosten kasvatus ei Ruotsissa ole ollenkaan samoissa mittakaavoissa kuin Suomessa, joten tämänkin tamman ostaja harkitsi tarkkaan ostotarjouksensa tekemistä. Jumalatar on kantakirjattu Suomessa kuitenkin I-palkinnolla ja upea työhevossuku takaa periytyvän kyvykkyyden työhön kuin työhön.

Emänisänisä: Soluppgången on ruunikko, pienikokoinen suomenhevosorii, joka syntyi v. 1990 Ruotsissa. Soluppgången on hieman "ei tunnetumpi" orii orimarkkinoilla, mutta sen muutamastakin jälkikasvusta huomaa jälkipolville periytyneet; hyvät liikkeet, pienikokoisen, mutta näppärän koon, ja tulisen, mutta tekemiseen tottuneen luonteen.
Emänisänemä: Skukkig Kvinna on punarautias, 160cm korkea suomenhevostamma. Pitkähkö runkoinen, korkea ja roteva suomenhevostamma on toiminut lähinnä harrasteratsuna, mutta kiertänyt parit näyttelytkin. v. 1987 syntynyt Skukkig Kvinna on loistava emä varsoilleen ja se on esimerkillinen suomenhevonen, myös rehellisen, rauhallisen luonteensa ansiosta.
Emänemänisä: Prometheus oli liinaharjainen suomenhevosorii, joka syntyi v. 1982. Prometheus oli työhevospainotteinen suomenhevonen ja se teki metsätöitä myös kotitilallaan omistajansa apuna. Prometheusta ei ruunattu hyväkäytöksisen luonteensa ansiosta ja se pääsi yhden jälkikasvun voimin näyttämään, mihin se pystyykään periyttäjänä.
Emänemänemä: Metsän Nymfi oli niinikään työhevospainotteinen tamma, jonka selässä kylän lapset kävivät silloin tällöin hevosen laiduntaessa. Tämäkin kertoo varmasti Metsän Nymfin ihanasta luonteesta! Metsän Nymfi syntyi v. 1984 Suomeen ja se eli ikänsä Suomessa ennenkuin menehtyi vanhuuden vaivoihinsa 25-vuotiaana vuonna 2009.

© Maru, kiitos!

 

Jälkeläiset

pvm. skp emä varsa om.
pvm. skp emä varsa om.